Kategoriler

İLKOKUL PROGRAMIMIZ

Özel Değer Koleji İlkokulu’nda eğitim öğretim faaliyetleri haftalık 45 saat üzerinden gerçekleştirilmektedir. Değer Koleji İlkokulu olarak öğrencilerimizi tek tek tanımayı, her yönüyle geliştirmeyi hedefleyen bir eğitim ortamı oluşturuyoruz. Okulumuzda, öğrenme merkezli eğitim-öğretim anlayışı hâkimdir. Buna göre; öğrenciyle uyumlu, bilgiye erişme, yorumlama ve yeniden üretme alışkanlıkları kazandıran, öğrencinin içten katılımını vurgulayan bir eğitim sistemi öne çıkmaktadır. Kendi dilini ve kültürünü çok iyi bilen, birden fazla dilde kendine güvenerek ve çeşitli iletişim yollarını algılayarak kendilerini ifade eden bireyler yetiştirmek en önemli hedefimizdir.


1. Sınıf

Okuma-yazma öğretiminde çocuklara; okuma ve yazma becerilerini kazandırmakla birlikte Türkçeyi doğru kullanma, etkili iletişim kurma, problem çözme, karar verme gibi temel becerilerini geliştirmeyi de amaçlamaktayız. Okuma-yazma çocukların zihinsel, duygusal ve sosyal becerilerinde önemli değişimlere neden olmaktadır. Bu değişimler hayat boyu kullanılacak olan anlama, sıralama, sorgulama, ilişki kurma, tahmin etme gibi zihinsel becerileri de geliştirmektedir. Bu bağlamda uygulanacak olan yöntem ve teknikler ön plana çıkmaktadır. Özel Değer Koleji İlkokulu’nda uygulanan aktif öğrenme, öğrenci merkezli eğitim yöntem ve teknikleri fark yaratmaktadır.

2. Sınıf

Aktif öğrenme, öğrenci merkezli eğitim 2. Sınıflarda sınıf düzeyine uygun yöntem ve teknikler geliştirilerek devam etmektedir. Okulda yapılan ölçme değerlendirme uygulamaları ile öğrencilerimizin akademik başarıları takip edilerek, değerlendirme sonuçlarına göre planlama yapılmaktadır.
 

3. Sınıf

Değişen ve zorlu bir dünyada başarılı olmak için öğrenciler, eleştirel ve yaratıcı düşünme becerilerini kullanmada tam öğrenme modeliyle, analiz ve sentez yeteneklerini geliştirecek çalışmalar ile yönlendirilmektedirler. Böylece kendine güvenen, risk alabilen, duyarlı, uygun kararlar alabilen ve uygun seçimlerde bulunabilen bireyler olarak gelişirler.
Eğitimin temel amacı, çocukları kendi yeteneklerinin bilincine vardırmaktır.

4. Sınıf

İlkokul sürecinin son basamağında akademik olarak tam donanımlı, gelecek süreçlere hazır altyapı ile donatılmış ve sistemin gerçekleri ile uyumlu bireyler olarak gelişmelerinin yanı sıra;

* Kendi kültürünü ve tarihini bilen, takdir eden,
* Farklı bakış açılarını bulmaya ve değerlendirmeye çalışarak kendilerini başkalarının yerine koyabilen,
* Başkalarının yaşamları ve çevre üzerinde olumlu bir etki oluşturmaya çalışan,
* Tüm bunlar için zihinsel bedensel ve duygusal dengenin önemini bilen,
bireyler olarak geliştirilirler.

Ana Program

Türkçe :

Türkçe derslerinin amacı ana dilin önemini benimseyen, okuma alışkanlığı edinmiş, duygularını, düşüncelerini ifade edebilen, duyarlı, sorgulayan bireyler yetiştirmektir. Öğrenciler, konuşma, okuma, yazma, dinleme, görsel sunu ve görsel okuma alanlarındaki becerilerini geliştirmek için yapılandırılmış eğitici etkinliklerde yer alırlar. Kütüphane kullanımı, onların okuma alışkanlığını teşvik eder. Tüm okulda uygulanan sessiz okuma saatleri ve portfolyo sunumlarıyla okuma alışkanlıkları arttırılır. ‘Her öğrenci tektir’ ilkesiyle öğrencilerin öğrenme süreçleri ve dil gelişimleri titizlikle ele alınır.

 

 

Hayat Bilgisi :

 

1., 2. ve 3. sınıflarda uygulanan Hayat Bilgisi dersi programı öğrencilerin temel yaşam becerilerini kazanmalarını; sorgulayarak ve sorguladıklarını hayata geçirerek öğrenmelerini amaçlar. Kendileri ve çevrelerini daha iyi tanımaları ve anlamaları için okul içi ve dışında planlanan farklı öğrenme deneyimlerine katılırlar. Doğayı ve yaşadıkları gezegeni tanımaları ve bilinçli olarak çevrelerini inceleyebilmeleri için hayvanlar ve geri dönüşüm konularıyla çalışmalar yapılır. Öğrenciler öğretmenlerinin rehberliğinde yaptıkları çalışmaları seçerek portfolyolarını sunumları hazırlar.

 

Matematik :

 

“Her çocuk matematiği öğrenebilir” ilkesiyle yola çıkarak matematik biliminin düşünce sisteminin gelişimindeki önemini fark ettirmek hedeflenir. Öğrencilerimiz hayatın içinden çeşitli projelerle matematik bilgilerini kullanarak gündelik problemlere çözüm arar, sorgulayan ve yaratıcı metotlar geliştirirler. Öğrencilerin gelişimleri performans çalışmaları ve portfolyolar ile ölçülür.

 

 

Fen Bilgisi :

 

Fen Bilimleri küçük yaştan itibaren öğrencilerin gözlem yeteneğinin gelişmesi ve günlük yaşantısında karşılaştığı olaylar ile “neden-sonuç” ilişkisini kurmaları hedefler. Öğrenciler derslerde yaptıkları deneyler ve etkinlikler ile bilimsel düşünceye ilk adımlarını fen bilimleri derslerinde atarlar. Öğrencilerin gelişimleri performans çalışmaları ve portfolyolar ile ölçülür.

 

 

Sosyal Bilgiler :

 

4. sınıfta başlayan Sosyal Bilgiler programı;  öğrencilerin geçmişle günümüz arasında neden-sonuç ilişkisi ile özgün bir bağ kurup kendi yakın çevresinde ve farklı iklim ve coğrafyalarda yaşayan kültürleri tanımasını amaçlar. Öğrenciler, toplumsal yaşama dair temel kavram ve terimleri öğrenip günlük hayat akışına yansıtır. Araştırma yöntem ve tekniklerini uygulayabilmeleri de hedeflenmektedir. Öğrencilerin gelişimleri performans çalışmaları ve portfolyolar ile ölçülür.

 

 

 

 

 

Branş Dersleri

İngilizce, İspanyolca,  Akıl Oyunları ve , Satranç, Robitik Kodlama, Drama, Modern Dans, Görsel Sanatlar, Müzik, Beden Eğitimi, ve Ekoloji-Çevre Bilimi  dersleri branş öğretmenlerimiz tarafından disiplinler arası bir yaklaşımla atölyelerimizde ve etkinlik alanlarımızda yürütülür. 2, 3 ve 4. sınıflarımızda öğretmenlerimizin yönlendirmesiyle öğrenciler, ilgi ve becerileri doğrultusunda seçtikleri branşlarda kulüp çalışmalarına katılır. Öğrencilerimizin potansiyellerinin farkına varmalarını amaçladığımız kulüp etkinliklerinde, öğrencilerimiz aktif görev alırlar.

Kazandırılması gereken beceri ve kişilik özelliklerine ek olarak yeni dünyaya adaptasyonu, öğrencilerimizi teknolojinin yanı sıra sanat ve sporla tanıştırarak mümkün kılıyoruz. Tüm öğrencilerimizin sanat ve spor ile iç içe olacağı öğrenme ortamları ve atölyelerimizle öğrencilerimize her alanda fırsatlar sunmak ve farklı branşlarda kendi bedensel ve ruhsal bütünlüğüne uygun alanlarda deneme yapmalarına olanak sağlamak en büyük hedefimizdir. Alanlarında uzman öğretmenlerimiz ile çocuklarımızın özgüvenlerini ve farkındalıklarını, sanat ve sporla beslemekteyiz.

Dinamik sanat ve spor ortamı, üretken bireyler yetiştirmemize yardımcı olurken içsel motivasyonu yüksek, belleği güçlü, toplumsal yaşama adapte bireyler de yetiştirir. Her öğrenci yapmış olduğu spor dalı, uğraştığı sanat dalı, entelektüel birikimi ve hayata farklı açılardan bakabilme yetisi ile de değerlendirilmektedir. Sanat ve spor, sadece kendi ders başlıkları altında değil aynı zamanda tüm branş derslerinde, teneffüslerde disiplinler arası bir yaklaşımla verilir. Bu kapsamda tüm branşlarımız ile uyguladığımız disiplinler arası öğretim modeli öğretim programımızın önemli bir parçasıdır.

 

Resim
Osmangazi Mahallesi 56080.Cadde No: 3/1/1 Şehitkamil/Gaziantep
444 44 57
info@ozeldegerkoleji.com.tr
www.ozeldegerkoleji.com ©
X